Az Omega együttes népszerűsíti a hungarikum Csabai Kolbászt

A Csabai Kolbász az elsők között kapta meg a Hungarikum Bizottságtól a hungarikum címet.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata erőteljesen dolgozik a hungarikumok, a Csabai Kolbász népszerűsítésén. Ennek egyik zászlóshajója az idén 20. jubileumát ünneplő Csabai Kolbászfesztivál, ami október 28-31. között Békéscsabán, a kolbász fővárosában kerül megrendezésre, hiszen "A csabai Csabán az igazi!".


Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági alpolgármestere, Hanó Miklós Úr, sokat fáradozott a Csabai Kolbász hírnevének erősítésén az elmúlt években.

Hanó Miklós alpolgármester a város nevében, a hungarikum minősített Csabai Kolbász nagykövetének felkérte az Omega együttest. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rock legenda örömmel elvállalta ezt a felkérést. Az együttműködési megállapodás aláírására 2016. április 20-án került sor Budapesten. 

A dal megindít egy érzelmi láncot..." - mondta Benkő László, az Omega együttes frontembere abból az alkalomból, hogy Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere felkérte őket a hungarikum Csabai Kolbász nagykövetének. Talán a Csabai Kolbász illata lesz a folytatása az érzelmi láncnak? A sajtótájékoztató alapján minden bizonnyal...

2016.04.17.

Vissza