Ma névnap van
Kapcsolat -3 nap van hátra
HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Szombat esti őrületes rock and roll party Fenyő Miklóssal
2014.10.25

A 67 éves magyar rock and roll király, énekes, zenekarvezető, billentyűs lesz a szombat esti buli hangulatfelelőse. Ki ne ismerné, a Csavard fel a szőnyeget! és társait. Hungáriás dalok nélkül nincs buli, főleg, ha Fenyő Miklós énekli őket. Emlékszünk még a házibulik hangulatára, a leoltott villanynál lévő lassúzásokra, a seprűnyél alatt táncoló limbo-hintóra, a házi sörökre vagy éppen a vbk-ra. Ezeket a pillanatokat, egy hatalmas házibulin ma újra átélheti, az, aki velünk tart a táncparketten.

 

5,4,3,2,1 - Hajrá Békéscsaba, gyerünk kolbásztöltők!
2014.10.25

Hivatalosan is eldördült a rajtpisztolyt, 10.00-kor, a Mokry Sámuel Sátor színpadán, ahol Rákóczi Feri műsorvezető vezénylésével együtt számoltak vissza a rajt pillanatáig a kolbászkészítő verseny, résztvevői, idén összesen közel 600 csapat részvételével. 

Ma nagy kolbászolás lesz
2014.10.25

Nyoma sincs az esőnek, csodaszép tiszta reggelre virradt a kolbász fővárosában. Békéscsabán ma szeretettel várja vendégeit a 18. Csabai Kolbászfesztivál hagyományos szombati nagy kolbászgyúró versenye. A korán kelő csapatok már felbukkantak a sátrakban, és megkezdték az asztalaik díszítését és a kolbász gyúrásához szükséges előkészítő munkálatokat. Előkerült a daráló, a fűszerek (tudjátok, az igazi csabaihoz csak és kizárólag só, paprika, kömény és fokhagyma kell). 10:00 órakor veszi kezdetés a nagy megmérettetés a nagysátrakban és a csarnokban, ahol minden helyszínen egy-egy zenekar húzza a vidám kolbásztöltéshez a talpalávalót. A szombati programok közül figyelmetekbe ajánljuk a Parno Graszt, Fenyő Miklós, Korda Gyuri és Balázs Klári koncertjeit. 

A Csabai Kolbászfesztiválon zúz egy nagyot a 25. jubileumát ünneplő Tankcsapda
2014.10.24

25 év nagyon hangos optimizmus, 3 rocker srác, közel 30 album, jubileumi koncertsorozat: ők Magyarország egyik legnépszerűbb rock együttese. A Tankcsapda 1989 februárjában alakult meg Debrecenben, mikor három barát, Lukács László (basszusgitár, ének), Buzsik György (dob) és Tóth „Labi” Laboncz Attila (gitár) több évnyi közös lakótelepi bulizás után elhatározták, hogy közös együttest alapítanak. 

Bemutatjuk az idei nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek számára szervezett kolbászkészítő verseny díjazottjait
2014.10.24

Az idei nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek versenyén a zsűri a kimagasló konzisztenciát, a hagyományos és letisztult ízeket díjazta a leginkább, így az első három helyezett és az 5 különdíjas csapat is az egyedi íz világért és díszítésért nyerte el a megérdemelt jutalmát.

Szombati parkolási rend és ingyenes autóbusz transzfer a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.24

A fesztivál területén található parkolóhelyek az elmúlt napok esőzései miatt nagyon feláztak (a talaj süppedőssé vált), ezért mindannyiunk biztonsága érdekében lezártuk azokat, saját felelősségre sem engedünk be járművet a területre. A korábbi évekhez hasonlóan a szombati nagy kolbásztöltő versenyre nagyon sokan autóval érkeznek, ezért speciális parkolási rendet és ingyenes autóbusz transzfert vezettünk be annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen tudjon megérkezni a nagy kolbászgyúrásra, és időben el tudja foglalni a nevezésének megfelelő asztalát. 

Szombaton Szörényi Levente is Velünk tölti!
2014.10.24

Az István a Király legendás zeneszerzője is Velünk tölti, a holnap 10 órakor induló nagy kolbászgyúró versenyen. Szörényi a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együtt vesz részt a megmérettetésen.

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ: a fesztivál megközelítése esőben
2014.10.24

Kedves Vendégeink! Kedves Verseny Résztvevők! A fesztivál területén található parkolóhelyek az elmúlt napok esőzései miatt nagyon feláztak (a talaj süppedőssé vált), ezért mindannyiunk biztonsága érdekében lezártuk azokat, saját felelősségre sem engedünk be járművet a területre. Arra kérünk Benneteket, hogy parkolásra a fesztivál környékén található utcákat és parkolókat vegyétek igénybe, ügyeljetek a közlekedési szabályok betartására! Kalkuláljatok a parkolóhely keresés miatt megnövekedett utazási idővel, ezért javasoljuk, hogy induljatok a versenyekre korábban, mint tavaly. Érdemes autóbusszal jönni, a fesztivál programjaihoz illeszkedő menetrend itt található: http://csabaikolbaszfesztival.hu/50/autobusz-menetrend. Taxi telefonszám pedig a hasznos tudnivalók közt:http://csabaikolbaszfesztival.hu/114/hasznos-tudnivalok A sátrakat lepadoltuk, ezért biztosan nem kell a sárban dagonyáznunk, és fűtjük is azokat, tehát fázni sem fogunk. Ma délelőtt nyugdíjas és civil kolbászkészítő verseny lesz, délutántól dübörög a Sausage Party a csarnokban, ahol fellép az Irie Maffia és a Punnany Massiff, 22:00-kor a Mokry Sámuel sátor Budapest Bank nagyszínpadán  jubileumi koncertet ad a Tankcsapda! Szeretettel várunk Benneteket, gyertek, töltsük együtt!

A Nemzetközi Szárazkolbász Verseny díjazottjai
2014.10.23

A szakmai zsűrinek idén sem volt könnyű feladata, de végül kialakult a dobogós sorrend: „Kamra Dísze Kolbász” „Január”, „Száraz vastag” a 3 befutó. Nézd meg a további kategória díjazottjait is.

Megvannak az idei Ifjúsági Kolbászkészítő verseny nyertesei
2014.10.23

Kreatív nevekből és vidám hangulatból nem volt hiány, vajon ez az igazi siker titka? A csapatok versenye mindig az egyik legizgalmasabb nyitánya a Fesztiválnak, és ez idén sem volt másképp!
1. „Debreczeni Team Kick-box”, 2.  „Keri-suli” és 3. „Brainstorming munkások” csapatai foglalták el a dobogó három fokát.

A Csillagos ég rejtelmei a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.23

Mesél az ég! Az Utazó Planetárium most valóban csak egy karnyújtásnyira van, ugyanis október 23-án, csütörtökön 10 órától a Csarnokban nyújt betekintést a csillagos ég rejtelmeibe kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délelőtt betekinthetünk Aba és Lana Űrkalandozásaiba, a felnőttek pedig akár visszatérhetnek a Holdra is. Az előadások 25-30 percesek és 5-10 perces szünetekkel egész nap tartanak. Az utolsó program 17:30-kor indul, aki ma később érkezik, annak is van esélye megnézni a csillagok állását.

Ma így érdemes érkezned
2014.10.23

Ma megnyitja kapuit a Csabai Kolbászfesztivál. Az első elállt, az ég szépen tisztul, bízunk benne, hogy ez így is marad ma egész nap. Ezzel együtt a rendezvény szervezői felhívják az autóval érkezők figyelmét, hogy lehetőség szerint a fesztivál környéki utcákban keressenek olyan parkolóhelyet, ahol szabályosan meg tudnak állni, mert a tegnapi esőzés miatt a fesztivál területén található füves parkolók feláztak, ezért azok csak saját felelősségre használhatók. A csabaiaknak és környékbelieknek érdemes busszal megközelíteniük a fesztivált. A fesztivál programjaihoz illeszkedő autóbusz menetrend elérhető a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon (http://csabaikolbaszfesztival.hu/50/autobusz-menetrend) taxi telefonszámok és egyéb hasznos tudnivalók szintén a honlapon (http://csabaikolbaszfesztival.hu/114/hasznos-tudnivalok) találhatók Szeretettel várunk mindenkit 10:00 órától a csabai kolbász ünnepén Békéscsabán, a Városi Sportcsarnoknál!

 

9000 kilométerről a Csabai Kolbászfesztiválra
2014.10.22

A Csabai Kolbászfesztivál házigazdája Class FM népszerű Morning Show-jának Békés megyei származású műsorvezetője – akit tavaly szülővárosában a megtisztelő „Újkígyósért” kitüntetéssel jutalmaztak – nem kevesebb mint 9000 kilométert utazott, hogy együtt tölthesse velünk a Csabai Kolbászfesztiválon. A karrierjét Békéscsabán kezdő, a helyiek számára csak „Pácsó”-ként becézett rádiós számára kevés olyan alkalom van a naptárban, amihez ennyire ragaszkodik. Így amikor műsorvezető társai a „Celeb vagyok, ments ki innen!” forgatása miatt Dél-Afrikába készültek, és a Class FM emiatt kiköltöztette a Morning Show-t is, Feri úgy szervezte az életét, hogy mindenképpen hazaérjen a fesztivál október 23-i indulásáig. 

Ma nyitja meg kapuit a MalomArt
2014.10.22

MalomArt néven nyitja meg kapuit ma, október 22-én 17:30-kor az a mintegy 30 nagyméretű grafikát felvonultató kiállítás, melyet Püski Sándor grafikusművész neve fémjelez. A kiállított művek mellett az esemény különlegessége, hogy közel 10 év után először lesz látogatható az István Malom ipari műemlékvédelem alatt álló épülete. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond többek között Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. A Csabai Kolbászfesztivál nyitva tartási idejében látogatható kiállítás bejárata a Gyulai út felől, a Beliczay Kúrián keresztül lesz. Szeretettel várunk minden kedves látogatót a MalomArt megnyitóján! Töltsük együtt!

 

MAMMA MARIA : Korda-Balázs házaspár a Mokry sátor színpadán
2014.10.22

Korda Györgyöt és Balázs Klárit senkinek sem kell bemutatni, ezt tudjuk. Azt is tudtátok, hogy évek óta visszatérő fellépők a Csabai Kolbászfesztiválon? A népszerű duó, évtizedek óta kiemelkedő képviselői a táncdal műfajának Magyarországon és a világszerte egyaránt.

 

Baji Balázsnak nem akadály a Csabai Kolbászfesztivál
2014.10.21

„Nem akármilyen megtiszteltetésben lehet részem a héten, ugyanis felkértek zsűrizni a Csabai Kolbászfesztivál - Ifjúsági kolbászkészítő versenyén, amit nagy-nagy örömmel természetesen elfogadtam” – olvasható Baji Balázs gátfutó, olimpikon hivatalos facebook oldalán. A sportolóval a Csabai Kolbászfesztiválhoz fűződő élményeiről és a családi hagyományokról beszélgettünk. Balázs, törzsgyökeres békésiként, már 6-8 éve hazajár a Csabai Kolbászfesztiválra. Legkedvesebb emléke, amikor 2011-ben Mangalica-Nindzsa nevű csapatával megnyerték a gyúrók versenyét. Családi szinten nagy hagyománya van a disznóvágásnak, ősszel és télen szinte kötelező étel a kolbász. Bár ő maga nem tart állatokat, de amikor jut ideje haza látogatni, mindig megtalálják azokat az alföldi házakat, ahol kivehetik részüket a munkából. A lányok kora reggel felteszik a töltött káposztát a tűzhelyre, a fiúk pedig gyúrnak, gyúrnak és gyúrnak. 

 

Szentelj egy csepp figyelmet az egészségednek
2014.10.21

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén harmadik alkalommal vesz részt a Csabai Kolbászfesztiválon, ahol október 26-án vasárnap egész nap ingyenes vércukor -, vérnyomás- és koleszterinméréssel várják az érdeklődőket. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, júniustól októberig az ország legnagyobb fesztiváljait látogatta végig, hogy több ezer ember vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét mérje meg. A szűrés lehetőséget ad az egészségi állapot ellenőrzésére, a különböző betegségek esélyének, illetve az azokkal járó kockázatoknak a felmérésére. A szűrési eredmény nem diagnózis, de akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz irányítják az alapítvány szakemberei.

 

Szabad a gazda, avagy amit vendégként tudni érdemes
2014.10.20

Tudtad? Ugyanott leszünk, mint a korábbi években, jól jegyezd meg: 46o 40’56,82 / 21o 6’ 47,88. Na jó, elég annyit, hogy a helyszín ismét Békéscsaba, Gyulai út, Városi Sportcsarnok és környéke. A csarnok és a vendéglős sátrak október 23-25. közt 10:00-02:00-ig lesznek nyitva (vasárnapra virradólag az óraátállításnak köszönhetően egy órával tovább töltjük), a zárónapon, 26-án 20:00 órakor zárjuk a kapukat. A nagy szombati kolbászkészítő verseny napján gyermekmegőrzővel várjuk a családokat, egészségügyi probléma esetén pedig a szakképzett mentőápolókhoz lehet fordulni a térképen jelölt egészségügyi és elsősegélynyújtó pontokon. A Körös Volánnak köszönhetően a fesztivál nyitva tartásához illeszkedő autóbusz járatok repítenek a buliba, majd onnan haza, de érkezhetsz taxival is, vagy akár gyalog (Békéscsabán nincsenek távolságok…) Az időjárás előrejelzést elnézve érdemes rétegesen öltözködni (ha forró a hangulat, bármikor ledobhatod a göncöt), és nem árt, ha esőkabát vagy esernyő is lapul a táskában (csak a biztonság kedvéért). A Sportcsarnok „A” bejáratánál található bankautomatából lehet készpénzt felvenni, és az információs pult is itt található. Október 26. vasárnap családi Nap, ami azt jelenti, hogy 11:00 órától egészen zárásig 50%-os kedvezménnyel kapható a hurka, kolbász és a cigánka a fesztivál vendéglőiben. Maradt még kérdés? Látogass el a Csabai Kolbászfesztivál honlapjára további hasznos tudnivalókért, és készülj arra, hogy csütörtöktől vasárnapig együtt töltjük!

 

Paks is velünk tölti
2014.10.19

Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk?

Rekordgyanús lesz a nemzetközi szárazkolbász verseny
2014.10.19

Bár még hivatalosan el sem kezdődött a szárazkolbászok benevezése a nemzetközi versenyre, postai küldeményként már több mint egy tucat kiváló illatú és igazán ínycsiklandó kinézetű szárazkolbász érkezett többek között Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból. A helyi és környékbeli családok, baráti társaságok, kistermelők és húsüzemek személyesen is leadhatják a versenybe nevezni kívánt kolbászaikat, az eredeti kiíráshoz képest bővített időtartamban, már október 20-án hétfőn 10:00 órától egészen október 22-én szerdán 18:00 óráig a Csabai Kolbászfesztivál helyszínén, a városi sportcsarnoknál kialakított fesztivál irodában. A verseny zsűrizése október 23-án délelőtt lesz a Csabagyöngye Borsátorban, ahol a szakmai és média zsűri mellett idén közönségzsűri is leadhatja a voksát a legjobbnak tartott kolbászokra. Az eredményhirdetésre pedig október 23-án 18:00 órakor, a fesztivál hivatalos megnyitója után kerül sor. Tölts, nevezz, és töltsük együtt október 23-26. között a Csabai Kolbászfesztiválon!

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  next > last >>
 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 478303 alkalommal látogatták meg!
 


Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkKörös VolánMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIGyergyoArcanum HotelEgerCSMAldiJászbél Bt.Paksi Atomerőmű
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixMirádiónkAutó Szektordevavanya.comMega RádióCsaba RádióRádió1Csabai Mérleg