Ma névnap van
Kapcsolat 54 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Szavazzatok!
2015.08.06

Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz és szavazzatok: melyik két együttest látnátok szívesen a Sausage Party színpadán a Csabai Kolbászfesztiválon? 

Zalai Mihály látogatott el a Csabai Kolbászházba
2015.07.02

Békés Megye Önkormányzatának elnöke Hégely Sándor fesztiváligazgatóval a megye és a Csabai Kolbászfesztivál együttműködéséről tárgyalt. 

A IV. Krajcsó Pál szárazkolbász készítő verseny eredményei!
2015.06.05

Csütörtökön neves szakmai és média zsűri értékelte a Csabai Kolbászházban a kolbászokat. Eredmények: 

Idén is a már megszokott helyen!
2015.05.20

Számos megkeresést, érdeklődést kaptunk az idei Csabai Kolbászfesztivál helyével kapcsolatban! 

Egy Csipet Magyarország - a Csabai Kolbász Házban
2015.04.24

Szakmai fórumot tartottak a Csabai Kolbász Házban

Elkezdődött az online jelentkezés versenyeinkre!
2015.04.03

Kényelmesen, online is lefoglalhatóak az asztalok, akár ajándékba is garantált meglepetés lehet! 

Sonkafesztiválon járt a Csabai Kolbászfesztivál!
2015.04.03

A sonka, mint hagyományos magyar termék és ennek az értéknek megőrzése jegyében rendezték meg a Bábolnai Sonkafesztivált március 28-29-én. 

Az Utazás kiállításon jártunk!
2015.04.03

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás 38. alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban február végén. A Csabai Kolbászfesztivál Békéscsaba Város standján várta a látogatókat. 

Te hogyan készülsz Húsvétra?
2015.04.01

Mutasd meg nekünk és nyerj egy szál igazi, Csabai vastagkolbászt!

Lezaljott a 18. Csabai Kolbászfesztivál
2014.10.31

Békéscsabán 2014. október 23-26-a között immár 18. alkalommal került megrendezésre Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál. A csabai kolbász 2013-ban hungarikum lett. Maga a fesztivál jelentős hatást gyakorolt a város és a térség húsfeldolgozó iparára, hiszen az elmúlt tíz év alatt 30-40 kistermelő legalizálta a kereskedelmi célú kolbász gyártását kihasználva ezt a konjunktúrát. Az évek folyamán a kolbászfesztivál dinamikusan fejlődött, és évről évre növekedett a fesztiválon résztvevők száma is. Először 2009-ben, majd 2012-ben nyerte el a Kiváló Gasztronómiai Fesztivál címet. A fesztivál programjai a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba, ezáltal pedig olyan értékeket közvetít és képvisel, amelyek hagyományőrző szerepe vitathatatlan. Különös értéke az a résztvevői aktivitás, ami eggyé kovácsolja a sok száz kolbászt szerető csapatot és az akkor ott tartózkodó sok ezer embert. A rendezvény fő attrakciói a kolbászkészítő versenyek, a 600 csapatos gyúrástól a szárazkolbászok versenyéig, ifjúsági gyúrás, Krajcsó Pál-emlékverseny, a disznótoros ételek és töltött káposzta-főző versenyig és kóstolásáig. Naponta disznóvágás-bemutatókra is sor kerül, amelyen a különböző tájak szokásait ismerhetik meg a résztvevők. Mindez mellett a kolbászfesztivál lehetőséget biztosít a különböző régiók pincészeteinek a bemutatkozására, de itt tarták a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállítását is. Külön sátora van a  Csabai Kolbászklubnak, akik munkájukkal, odaadásukkal és sajátos civil eszközeikkel terjesztik, erősítik a csabai kolbász és a csabai vendégszeretet jó hírét, így a fesztivál értékeit is. A jó hangulatról a fesztivál ideje alatt négy színpadon népzenei, néptánc és szórakoztató zenei előadók gondoskodnak, akik megjelenítik a város és vidéke kulturális értékeit. Esténként neves magyar és külföldi fellépők várják a közönséget. Talán ezzel magyarázható, hogy a vendégek nagy része évről évre visszajár a rendezvényre, ami páratlan hangulatával, barátságos légkörével, színvonalas programjaival évek óta töretlenül őrzi népszerűségét.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) is jelen volt a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.31

A Csabai Kolbászfesztivál Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállításán közösségi standdal megjelenő MT Zrt. Agrármarketing Centrum Igazgatósága lehetőséget nyújtott a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) promóciójának, valamint az ezzel a védjeggyel rendelkező magyarországbeli gyártók kiállítókénti bemutatkozására a rendezvény négy napján.

A KMS védjegy, amelyet kizárólag magyar vállalkozások nyerhetnek el, egy átfogó terméktanúsítási rendszert takar, amely a teljes sertés termékpályát lefedi. A tanúsítás során az auditorok szigorúan ellenőrzik a sertéshús előállításának minden fázisát. A vizsgálatok nem egy kiragadott piaci szereplőt, vagy annak egy termékét vizsgálják a termékpálya adott pontján, hanem biztosítják, hogy a termék a termékpálya minden szintjén, a hizlaldától egészen a fogyasztók asztaláig megfelel a minősítési kritériumoknak. A tanúsítás vizsgálja a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomonkövethetőségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit.

A Védjegy minőségi garanciát jelent a fogyasztó számára. Célja, a minőségi sertéshús termékek népszerűsítése mellett az is, hogy az átlagon felüli hazai sertéshús termékek irányába orientálja a fogyasztókat, valamint, hogy a magas élvezeti értékű termékek fogyasztását növelje.

A Csabai az igazi
2014.10.29

Az elmúlt időszakban felröppent a hír, miszerint a fővárosban is szervezünk Kolbászfesztivált. Meg kell nyugtatnunk minden kolbászrajongót, fesztiválozót, békéscsabait, és a gasztronómiai élvezeteket kedvelő közönségünket, hogy számunkra a kolbász fővárosa Békéscsaba, nevünk örökre összeforrt a várossal, így egyértelmű, hogy a Csabai Kolbászfesztivált továbbra is Békés megye székhelyén rendezzük meg.

Talált tárgyak
2014.10.27

Kedves csabai kolbászfesztiválozónk! Elvesztettél valamit a fesztiválon? Lehet, hogy már megtaláltuk! Érdeklődni a +36 30 942 7655 telefonszámon lehet. Töltsük együtt jövőre is a kolbász fővárosában, Békéscsabán a Csabai Kolbászfesztiválon 2015. október 22-25. között!

Mindenki velünk töltötte a hosszú hétvégén
2014.10.26

Csütörtöktől vasárnapig Békéscsaba, ezen belül is a Sportcsarnok és környéke volt a kolbász fővárosa. Minden napra jutott valami izgalmas újdonság, 4 napig minden a gasztronómiáról, a város és vidék értékeiről, a kulturált szórakozásról szólt. Kolbászkészítő versenyek, disznóvágás bemutatók, zenei fellépők szinte minden műfajból, családi és gyerekprogramok várták az érdeklődőket reggeltől estig.

Krajcsó Pál kolbászkészítő emlékverseny eredményei
2014.10.26

A Krajcsó Pál emlékversenyen összesen 21 csapat mérte össze kolbászkészítő erejét. A vasárnapi kolbásztöltő versenynek igazi családias hangulata volt, köszönjük a nevezéseket és Mindenkinek gratulálunk az eredményekhez!  
A dobogósok közt Békéscsaba,Orosháza és egy 3 környező településről összeállt csapat lett!

A töltött káposzta készítő verseny eredményei
2014.10.26

A mai vidám hangulatú töltött káposzta verseny eredményeit ma délután hirdették ki. A díjazottak között vannak erdélyiek, Gyergyóról és Szlovákiából érekezett csapatok is. Volt aki az asztaldíszítésért, az íz világért vagy éppenséggel a tálalásért kapott különdíjat. GRATULÁLUNK Minden kedves csapatnak! Találkozunk jövőre! 

A legendás Bikini és Varga Viktor Varga Bandája as koncertet a kolbászünnep utolsó napján
2014.10.26

Az EMeRTon díjas Bikini együttes velünk tölti a kolbászünnep utolsó napját. Vasárnap 18 órakor a Mokry Sátor színpada előtt énekelhetjük együtt a régi slágereket. A Bikini 1982-es indulása óta sok zenekari tag fordult meg a bandában. A kezdetekben Nagy Feróval indult berobbanó „Kis szóda” kislemez után sok váltás volt, de több mint tíz éve már , hogy D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Lukács Péter, Mihalik Viktor és Makovics Dénes a zenekar oszlopos tagjai. Varga Viktor, énekes a Varga Banda alapítója a Csillag Születik tehetségkutató műsorban tűnt fel 2009-ben. A békéscsabai srácra egyből felfigyeltek és a Magneotontól kapott lemezszerződést.

Családi nap a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.26

Szép idő és gazdag programok várnak a kicsikre és nagyokra egyaránt a Csabai Kolbászfesztivál Családi napján. Ha megéheznétek, a fesztivál vendéglőiben féláron kóstolhatjátok meg a sült kolbászt, sült hurkát és cigánkát. A Csarnokban a Bábika játszóház várja a gyermekeket babaházzal, fejtörővel és kézműves foglalkozással, Tóbiás és Balambér pedig a biztonságos közlekedés alapjait tanítja meg a közlekedési élményparkban, ahol bringázni, gokartozni is lehet, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a világszínvonalú vezetéstechnikai szimulátorokat. 14:00 órától kolbászból lesz a sajt az interaktív egérparádén Gulyás László vándormuzsikus jóvoltából. A szabadtéri színpadon egész nap látványos bemutatók és mutatványosok szórakoztatják a közönséget: lesz vásári komédia gólyalábas huncutságokkal, valamint rázendít a Nyulambulam és a Fülemüle zenekar, a Csabagyöngye borsátorban pedig Horváth Elek és zenekara biztosítja a vidám hangulatot. 

A nagy kolbászkészítő verseny eredményei
2014.10.25

Ma 18 órakor kiderült, hogy mely csapatok nyerték el a legjobb csabai kolbász címeket. Az összesen több mint 550 csapat, egyszerre 3 helyszínen, közel 3000 kg húst használt fel. Pörögtek a kezek, fogytak a pálinkák és fokozódott a hangulat. A csapatok az esti koncerteken még jól megérdemelten buliznak egyet a Parno Graszt, Fenyő Miklós és a Korda-Balázs házaspár koncertjén.

Szombat esti őrületes rock and roll party Fenyő Miklóssal
2014.10.25

A 67 éves magyar rock and roll király, énekes, zenekarvezető, billentyűs lesz a szombat esti buli hangulatfelelőse. Ki ne ismerné, a Csavard fel a szőnyeget! és társait. Hungáriás dalok nélkül nincs buli, főleg, ha Fenyő Miklós énekli őket. Emlékszünk még a házibulik hangulatára, a leoltott villanynál lévő lassúzásokra, a seprűnyél alatt táncoló limbo-hintóra, a házi sörökre vagy éppen a vbk-ra. Ezeket a pillanatokat, egy hatalmas házibulin ma újra átélheti, az, aki velünk tart a táncparketten.

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  next > last >>Magán szálláshelyek jelentkezését várjuk.

E-mail: krisztina.szabo@csabaikolbaszfesztival.hu
Telefon: +36/30 942 7655


 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 565454 alkalommal látogatták meg!
 


Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveink


Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkKörös VolánMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIGyergyoArcanum HotelEgerCSMAldiJászbél Bt.Paksi Atomerőmű
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixMirádiónkAutó Szektordevavanya.comMega RádióCsaba RádióRádió1Csabai Mérleg