Ma névnap van
Kapcsolat 144 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Idén is a már megszokott helyen!
2015.05.20

Számos megkeresést, érdeklődést kaptunk az idei Csabai Kolbászfesztivál helyével kapcsolatban! 

Egy Csipet Magyarország - a Csabai Kolbász Házban
2015.04.24

Szakmai fórumot tartottak a Csabai Kolbász Házban

Elkezdődött az online jelentkezés versenyeinkre!
2015.04.03

Kényelmesen, online is lefoglalhatóak az asztalok, akár ajándékba is garantált meglepetés lehet! 

Sonkafesztiválon járt a Csabai Kolbászfesztivál!
2015.04.03

A sonka, mint hagyományos magyar termék és ennek az értéknek megőrzése jegyében rendezték meg a Bábolnai Sonkafesztivált március 28-29-én. 

Az Utazás kiállításon jártunk!
2015.04.03

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás 38. alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban február végén. A Csabai Kolbászfesztivál Békéscsaba Város standján várta a látogatókat. 

Te hogyan készülsz Húsvétra?
2015.04.01

Mutasd meg nekünk és nyerj egy szál igazi, Csabai vastagkolbászt!

Lezaljott a 18. Csabai Kolbászfesztivál
2014.10.31

Békéscsabán 2014. október 23-26-a között immár 18. alkalommal került megrendezésre Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál. A csabai kolbász 2013-ban hungarikum lett. Maga a fesztivál jelentős hatást gyakorolt a város és a térség húsfeldolgozó iparára, hiszen az elmúlt tíz év alatt 30-40 kistermelő legalizálta a kereskedelmi célú kolbász gyártását kihasználva ezt a konjunktúrát. Az évek folyamán a kolbászfesztivál dinamikusan fejlődött, és évről évre növekedett a fesztiválon résztvevők száma is. Először 2009-ben, majd 2012-ben nyerte el a Kiváló Gasztronómiai Fesztivál címet. A fesztivál programjai a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba, ezáltal pedig olyan értékeket közvetít és képvisel, amelyek hagyományőrző szerepe vitathatatlan. Különös értéke az a résztvevői aktivitás, ami eggyé kovácsolja a sok száz kolbászt szerető csapatot és az akkor ott tartózkodó sok ezer embert. A rendezvény fő attrakciói a kolbászkészítő versenyek, a 600 csapatos gyúrástól a szárazkolbászok versenyéig, ifjúsági gyúrás, Krajcsó Pál-emlékverseny, a disznótoros ételek és töltött káposzta-főző versenyig és kóstolásáig. Naponta disznóvágás-bemutatókra is sor kerül, amelyen a különböző tájak szokásait ismerhetik meg a résztvevők. Mindez mellett a kolbászfesztivál lehetőséget biztosít a különböző régiók pincészeteinek a bemutatkozására, de itt tarták a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállítását is. Külön sátora van a  Csabai Kolbászklubnak, akik munkájukkal, odaadásukkal és sajátos civil eszközeikkel terjesztik, erősítik a csabai kolbász és a csabai vendégszeretet jó hírét, így a fesztivál értékeit is. A jó hangulatról a fesztivál ideje alatt négy színpadon népzenei, néptánc és szórakoztató zenei előadók gondoskodnak, akik megjelenítik a város és vidéke kulturális értékeit. Esténként neves magyar és külföldi fellépők várják a közönséget. Talán ezzel magyarázható, hogy a vendégek nagy része évről évre visszajár a rendezvényre, ami páratlan hangulatával, barátságos légkörével, színvonalas programjaival évek óta töretlenül őrzi népszerűségét.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) is jelen volt a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.31

A Csabai Kolbászfesztivál Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállításán közösségi standdal megjelenő MT Zrt. Agrármarketing Centrum Igazgatósága lehetőséget nyújtott a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) promóciójának, valamint az ezzel a védjeggyel rendelkező magyarországbeli gyártók kiállítókénti bemutatkozására a rendezvény négy napján.

A KMS védjegy, amelyet kizárólag magyar vállalkozások nyerhetnek el, egy átfogó terméktanúsítási rendszert takar, amely a teljes sertés termékpályát lefedi. A tanúsítás során az auditorok szigorúan ellenőrzik a sertéshús előállításának minden fázisát. A vizsgálatok nem egy kiragadott piaci szereplőt, vagy annak egy termékét vizsgálják a termékpálya adott pontján, hanem biztosítják, hogy a termék a termékpálya minden szintjén, a hizlaldától egészen a fogyasztók asztaláig megfelel a minősítési kritériumoknak. A tanúsítás vizsgálja a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomonkövethetőségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit.

A Védjegy minőségi garanciát jelent a fogyasztó számára. Célja, a minőségi sertéshús termékek népszerűsítése mellett az is, hogy az átlagon felüli hazai sertéshús termékek irányába orientálja a fogyasztókat, valamint, hogy a magas élvezeti értékű termékek fogyasztását növelje.

A Csabai az igazi
2014.10.29

Az elmúlt időszakban felröppent a hír, miszerint a fővárosban is szervezünk Kolbászfesztivált. Meg kell nyugtatnunk minden kolbászrajongót, fesztiválozót, békéscsabait, és a gasztronómiai élvezeteket kedvelő közönségünket, hogy számunkra a kolbász fővárosa Békéscsaba, nevünk örökre összeforrt a várossal, így egyértelmű, hogy a Csabai Kolbászfesztivált továbbra is Békés megye székhelyén rendezzük meg.

Talált tárgyak
2014.10.27

Kedves csabai kolbászfesztiválozónk! Elvesztettél valamit a fesztiválon? Lehet, hogy már megtaláltuk! Érdeklődni a +36 30 942 7655 telefonszámon lehet. Töltsük együtt jövőre is a kolbász fővárosában, Békéscsabán a Csabai Kolbászfesztiválon 2015. október 22-25. között!

Mindenki velünk töltötte a hosszú hétvégén
2014.10.26

Csütörtöktől vasárnapig Békéscsaba, ezen belül is a Sportcsarnok és környéke volt a kolbász fővárosa. Minden napra jutott valami izgalmas újdonság, 4 napig minden a gasztronómiáról, a város és vidék értékeiről, a kulturált szórakozásról szólt. Kolbászkészítő versenyek, disznóvágás bemutatók, zenei fellépők szinte minden műfajból, családi és gyerekprogramok várták az érdeklődőket reggeltől estig.

Krajcsó Pál kolbászkészítő emlékverseny eredményei
2014.10.26

A Krajcsó Pál emlékversenyen összesen 21 csapat mérte össze kolbászkészítő erejét. A vasárnapi kolbásztöltő versenynek igazi családias hangulata volt, köszönjük a nevezéseket és Mindenkinek gratulálunk az eredményekhez!  
A dobogósok közt Békéscsaba,Orosháza és egy 3 környező településről összeállt csapat lett!

A töltött káposzta készítő verseny eredményei
2014.10.26

A mai vidám hangulatú töltött káposzta verseny eredményeit ma délután hirdették ki. A díjazottak között vannak erdélyiek, Gyergyóról és Szlovákiából érekezett csapatok is. Volt aki az asztaldíszítésért, az íz világért vagy éppenséggel a tálalásért kapott különdíjat. GRATULÁLUNK Minden kedves csapatnak! Találkozunk jövőre! 

A legendás Bikini és Varga Viktor Varga Bandája as koncertet a kolbászünnep utolsó napján
2014.10.26

Az EMeRTon díjas Bikini együttes velünk tölti a kolbászünnep utolsó napját. Vasárnap 18 órakor a Mokry Sátor színpada előtt énekelhetjük együtt a régi slágereket. A Bikini 1982-es indulása óta sok zenekari tag fordult meg a bandában. A kezdetekben Nagy Feróval indult berobbanó „Kis szóda” kislemez után sok váltás volt, de több mint tíz éve már , hogy D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Lukács Péter, Mihalik Viktor és Makovics Dénes a zenekar oszlopos tagjai. Varga Viktor, énekes a Varga Banda alapítója a Csillag Születik tehetségkutató műsorban tűnt fel 2009-ben. A békéscsabai srácra egyből felfigyeltek és a Magneotontól kapott lemezszerződést.

Családi nap a Csabai Kolbászfesztiválon
2014.10.26

Szép idő és gazdag programok várnak a kicsikre és nagyokra egyaránt a Csabai Kolbászfesztivál Családi napján. Ha megéheznétek, a fesztivál vendéglőiben féláron kóstolhatjátok meg a sült kolbászt, sült hurkát és cigánkát. A Csarnokban a Bábika játszóház várja a gyermekeket babaházzal, fejtörővel és kézműves foglalkozással, Tóbiás és Balambér pedig a biztonságos közlekedés alapjait tanítja meg a közlekedési élményparkban, ahol bringázni, gokartozni is lehet, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a világszínvonalú vezetéstechnikai szimulátorokat. 14:00 órától kolbászból lesz a sajt az interaktív egérparádén Gulyás László vándormuzsikus jóvoltából. A szabadtéri színpadon egész nap látványos bemutatók és mutatványosok szórakoztatják a közönséget: lesz vásári komédia gólyalábas huncutságokkal, valamint rázendít a Nyulambulam és a Fülemüle zenekar, a Csabagyöngye borsátorban pedig Horváth Elek és zenekara biztosítja a vidám hangulatot. 

A nagy kolbászkészítő verseny eredményei
2014.10.25

Ma 18 órakor kiderült, hogy mely csapatok nyerték el a legjobb csabai kolbász címeket. Az összesen több mint 550 csapat, egyszerre 3 helyszínen, közel 3000 kg húst használt fel. Pörögtek a kezek, fogytak a pálinkák és fokozódott a hangulat. A csapatok az esti koncerteken még jól megérdemelten buliznak egyet a Parno Graszt, Fenyő Miklós és a Korda-Balázs házaspár koncertjén.

Szombat esti őrületes rock and roll party Fenyő Miklóssal
2014.10.25

A 67 éves magyar rock and roll király, énekes, zenekarvezető, billentyűs lesz a szombat esti buli hangulatfelelőse. Ki ne ismerné, a Csavard fel a szőnyeget! és társait. Hungáriás dalok nélkül nincs buli, főleg, ha Fenyő Miklós énekli őket. Emlékszünk még a házibulik hangulatára, a leoltott villanynál lévő lassúzásokra, a seprűnyél alatt táncoló limbo-hintóra, a házi sörökre vagy éppen a vbk-ra. Ezeket a pillanatokat, egy hatalmas házibulin ma újra átélheti, az, aki velünk tart a táncparketten.

 

5,4,3,2,1 - Hajrá Békéscsaba, gyerünk kolbásztöltők!
2014.10.25

Hivatalosan is eldördült a rajtpisztolyt, 10.00-kor, a Mokry Sámuel Sátor színpadán, ahol Rákóczi Feri műsorvezető vezénylésével együtt számoltak vissza a rajt pillanatáig a kolbászkészítő verseny, résztvevői, idén összesen közel 600 csapat részvételével. 

Ma nagy kolbászolás lesz
2014.10.25

Nyoma sincs az esőnek, csodaszép tiszta reggelre virradt a kolbász fővárosában. Békéscsabán ma szeretettel várja vendégeit a 18. Csabai Kolbászfesztivál hagyományos szombati nagy kolbászgyúró versenye. A korán kelő csapatok már felbukkantak a sátrakban, és megkezdték az asztalaik díszítését és a kolbász gyúrásához szükséges előkészítő munkálatokat. Előkerült a daráló, a fűszerek (tudjátok, az igazi csabaihoz csak és kizárólag só, paprika, kömény és fokhagyma kell). 10:00 órakor veszi kezdetés a nagy megmérettetés a nagysátrakban és a csarnokban, ahol minden helyszínen egy-egy zenekar húzza a vidám kolbásztöltéshez a talpalávalót. A szombati programok közül figyelmetekbe ajánljuk a Parno Graszt, Fenyő Miklós, Korda Gyuri és Balázs Klári koncertjeit. 

A Csabai Kolbászfesztiválon zúz egy nagyot a 25. jubileumát ünneplő Tankcsapda
2014.10.24

25 év nagyon hangos optimizmus, 3 rocker srác, közel 30 album, jubileumi koncertsorozat: ők Magyarország egyik legnépszerűbb rock együttese. A Tankcsapda 1989 februárjában alakult meg Debrecenben, mikor három barát, Lukács László (basszusgitár, ének), Buzsik György (dob) és Tóth „Labi” Laboncz Attila (gitár) több évnyi közös lakótelepi bulizás után elhatározták, hogy közös együttest alapítanak. 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  next > last >>
 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 549821 alkalommal látogatták meg!
 


Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveink


Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkKörös VolánMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIGyergyoArcanum HotelEgerCSMAldiJászbél Bt.Paksi Atomerőmű
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixMirádiónkAutó Szektordevavanya.comMega RádióCsaba RádióRádió1Csabai Mérleg