Ma névnap van
Kapcsolat 17 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Kolbászos lecsó, ahogy Házigazdánk szereti
2015.10.04

Ahány ház, annyi szokás, annyi recept, annyi mondás. Egy biztos, aki már kóstolta, mind a tíz ujját megnyalja Rákóczi Feri kolbászos lecsójától, mi pedig megosztjuk veletek a titkos receptet.

 

Madárék szétrepültek, de a kolbászok eljutottak a bunyósokhoz
2015.10.03

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kolbászfesztiválon rendezik meg a XIX. Élelmiszer-ipari és Mezőgazdasági Kiállítást, amely a délkelet-magyarországi régió egyik legjelentősebb élelmiszer-ipari kiállítása. Az igen széles kiállítói ajánlat - a sokszínű kolbászkínálat mellett - felöleli az élelmiszer-ipari félkész- és késztermékek teljes palettáját, az élelmiszer-feldolgozási technológiákat, mezőgazdasági árukat és eszközöket, állattartási technológiákat és a mindezekhez szorosan illeszkedő szolgáltatásokat.

 

Így készül a kolbászkirály
2015.10.02

A tavalyi kolbászkirály idén fiával és unokájával gyúr - Péli István naponta ellenőrzi kamráját, készül a fesztiválra.

 

Diák kolbászgyúrás, amivel átörökítjük a hagyományokat
2015.09.24

A csabai disznótorok hiteles, tudós leírását adó Dedinszky Gyula evangélikus lelkész szerint ennek az ünnepszámba menő családi eseménynek mindig aktív és örömteli résztvevői voltak a gyerekek. A hajnali kelés, a perzselés fényei, majd a disznó bontása, a kedvenc étkek készítése, és persze közben a kóstolás lehetősége is ott tartotta őket. A diák kolbászgyúrás megrendezésével célunk a kolbászkészítés hagyományának népszerűsítése, gondozása, és továbbadása. 

 

Az OMÉK-on siker a kolbász, sokan gyúrnak a fesztiválra
2015.09.25

A csabai kolbász nagyon kelendő, az október 22-25. közötti Csabai Kolbászfesztivál iránt pedig nagy az érdeklődés Budapesten, az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK), ahol bemutatkozik a hazai agrárium színe-java, és szerencsére a kolbász ott van a centrumban, például a Csabai Kolbászklub és a Csabai Kolbászfesztivál révén.

 

A kolbász nem hazudik
2015.09.24

Kolbász, hurka, pálinka, magyar embert gyógyítja. A bort tisztán, a kolbászt priszkosul szeretem. A kolbász nem hazudik, ha megvágjuk és megkóstoljuk, tudjuk róla, milyen húsokból és fűszerekkel készült. Nyolcszázért parasztkolbászt?, ez az ámítás, mert többe van a kolbászhús. Lehetünk sok mindenben hátul kullogók, de kolbászban verhetetlenek vagyunk.

 

Rákóczi Feri az igazi csabaira voksol
2015.09.24

A kolbászünnep házigazdája, a Class FM népszerű reggeli műsorának Békés megyei származású műsorvezetője, Rákóczi Feri visszatérő vendége a fesztiválnak. A karrierjét Békéscsabán kezdő, a helyiek által „Pácsó”-ként becézett rádiós, étteremtulajdonos számára kevés olyan alkalom van a naptárban, amihez ennyire ragaszkodik.

 

HA-MI harapásra kész
2015.09.24

A 600 frisskolbászkészítő csapat között hagyományosan ott lesz október 24-én, szombaton a békéscsabai KIT Makett Klub csapata is, akik ebben az évben is bevetik a repülő húsdarálót. 

 

Bennünk az ENERGIA
2015.09.23

Hogyan működik az atomerőmű? Miért van szükség új atomerőművi blokkokra? Mik a nukleáris biztonság garanciái?

 

A Balatonfüred-Csopaki borvidék
2015.09.23

Az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége a Balatonfüred-Csopaki borvidék, mely a Balaton észak-keleti részén, a tóval párhuzamosan húzódó hegyvonulat lankáin, a hegyek által körülvett völgyek, medencék oldalain terül el. 

 

Az igazi csabai küldetés, avagy interjú Ambrus Zoltánnal
2015.09.23

Ha valaki, a Csabai Kolbászklub elnöke, a Csabai Kolbászfesztivál alapítója biztosan tudja, hogy a csabai Csabán az igazi. Ambrus Zoltánt kérdeztük a fesztivál megalapításáról, a klub életéről és személyes élményeiről.

Múltidéző
2015.09.23

Aki ennél jobbat evett, Andersennél is nagyobb mesemondó - Főszerep dorkával a Heti hetesben. Verebest lehetett fogatni a dorkával 2002-ben a Heti hetes tévéműsorban. Az akkori egyik meghatározó poénfelelősnek, Verebes Istvánnak csak annyi kifogása volt a dorkába, vagyis a sertésvakbélbe töltött, Békéscsabáról küldött kolbásszal, hogy egy jött belőle, pedig ők heten vannak.

Te mennyit bírsz enni egyszerre? Próbáld ki!
2015.09.23

A Csabai Kolbászfesztivál visszatérő vendéglátósa a híres békési Kira Cigányvendéglő, amely most addig etet, amíg bírod!  

Bemutatkozik Tihany, a Csabai Kolbászfesztivál hazai vendégvárosa
2015.09.17

Az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége Tihany városa lesz. A tihanyiak nevében Tósoki Imre polgármester köszönti a fesztivált.

Hétköznapi hősök a Csabai Kolbászfesztiválon
2015.09.17

A fiatalok részéről felfokozott várakozás előzi meg a Sausage Party programsorozatot, ami idén csütörtökön, pénteken és szombaton is a legmenőbb mai zenekarokat hozza el a fesztiválra. 

Diák kolbászgyúrással örökítjük át a hagyományokat
2015.09.17

A csabai disznótorok hiteles, tudós leírását adó Dedinszky Gyula evangélikus lelkész szerint ennek az ünnepszámba menő családi eseménynek mindig aktív és örömteli résztvevői voltak a gyerekek. A hajnali kelés, a perzselés fényei, majd a disznó bontása, a kedvenc étkek készítése, és persze közben a kóstolás lehetősége is ott tartotta őket. A diák kolbászgyúrás megrendezésével célunk a kolbászkészítés hagyományának népszerűsítése, gondozása, és továbbadása. 

Kolbászfesztivál, újratöltve
2015.09.17

Kifőttek a pálinkák, a kétszáz kilót közelítik a vágnivaló sertések, lassan itt a disznóvágási szezon. A nyitány idén sem lehet más, mint az immáron 19. Csabai Kolbászfesztivál Békéscsabán, a kolbász fővárosában október 22-25. között. Ismét újdonságok társulnak a hagyományokhoz, ezekről is beszélgettünk Hégely Sándor fesztiváligazgatóval.

 

Arad lesz idén a Csabai Kolbászfesztivál külföldi vendégvárosa
2015.09.17

A Csabai Kolbászfesztivál a hagyományoknak megfelelően idén is meghív egy-egy vendégvárost a csabai kolbász négynapos ünnepére. A külföldi vendégváros ezúttal Arad lesz, a vendégek pedig a négy nap alatt megismerhetik a város történetét, vendégszeretetét, gasztronómiáját, és egy kis ízelítőt kapnak a kulturális programokból is. 

 

Itt repül a kismadár! Mosolyogni tessék!
2015.09.17

„Manni, adjunk a hölgyre egy rokolyát és egy nagykendőt…, igen, természetesen kiküldjük a képet a megadott e-mail címre…, köszönöm a türelmüket, rögtön önök következnek…, hogyne, máris átállítjuk a hátteret a disznóvágásra…, igen-igen, itt leszünk holnap is…”

 

Most érdemes jelentkezni a Csabai Kolbászfesztivál versenyeire
2015.09.08

Október 22. és 25. között rendezzük meg Békéscsabán, a kolbász fővárosában a Csabai Kolbászfesztivált. A négynapos ünnepen ezekben a napokban a disznótoros hagyományőrzésé, a színes zenei, szórakoztató és családi programoké, a kulturált szórakozásé lesz a főszerep. A gasztronómiai bemutatóknak, kiállításoknak, vendégvárosoknak és borvidékeknek köszönhetően megjelennek, és megelevenednek a tradíciók és újdonságok, a város és vidék értékei. A nagy szombati kolbászgyúrásra már csak elvétve van hely, és ugyancsak igyekeznie kell annak, aki az egyre népszerűbb ifjúsági vagy nyugdíjas kolbásztöltésre szeretne asztalt foglalni. 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  next > last >>Magán szálláshelyek jelentkezését várjuk.

E-mail: krisztina.szabo@csabaikolbaszfesztival.hu
Telefon: +36/30 942 7655


 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 588635 alkalommal látogatták meg!
 Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveinkBejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkDél-alföldi Közlekedési KözpontMÁV-StartMÁV NosztalgiaIBUSZBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIArcanum HotelCSMAldiJászbél Bt.MVM Paks II
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixAutó SzektorKeleten.huMega RádióKörös HírcentrumRádió1Csabai MérlegCsak a NőknekMi Rádiónk