Ma névnap van
Kapcsolat -110 nap van hátra

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

2015. október 22-25.

HU EN DE SR

SL RO PL
Hirek

Harmadszorra is kiváló minősítést kaptunk!
2015.12.02

Nagy öröm számunkra, hogy a Csabai Kolbászfesztivál a fesztivál történetében 2009 és 2012 után idén harmadszorra, ismét kiváló minősítést kapott a Magyar Fesztivál Szövetségtől!

Talált tárgyak
2015.10.25

Kedves Csabai Kolbászfesztiválozónk! Elvesztettél valamit a fesztiválon? Lehet, hogy már megtaláltuk! Érdeklődni a +36309427655 telefonszámon lehet. Töltsük együtt jövőre is a kolbász fővárosában, Békéscsabán a Csabai Kolbászfesztiválon 2016. október 28-31. között!

Hégely Sándor: fantasztikus hangulatú négy nap volt - Köszönet a csabaiak türelméért, kedvességéért, vendégszeretetéért
2015.10.25

Újabb rekordok dőltek meg a versenyzők és a látogatók számában is a 19. Csabai Kolbászfesztiválon. Hégely Sándor fesztiváligazgatót kértük egy gyorsértékelésre még a Csík Zenekar vasárnap esti koncertje előtt.

Krajcsó Pál Kolbászkészítő emlékverseny győztesei
2015.10.25

Megszületett a 19. Csabai Kolbászfesztivál utolsó versenyének, a Krajcsó Pál Kolbászkészítő emlékverseny végeredménye is.

Hejjj, ezeket a töltöttkáposztákat még Vargáné is megirigyelné - Megvannak a Töltöttkáposzta-főző verseny győztesei
2015.10.25

Vasárnap a családok és töltöttkáposzta napja. Nem is lehetne tökéletesebb a vasárnapi családi ebéd, mint a fesztiválon elfogyasztott versenyeztetett töltöttkáposzta csodák.

Világbajnokok világbajnoki hangulatban a fesztiválon
2015.10.25

Sportolók, sportvezetők is gyúrtak szombaton a kolbászfesztiválon, Békés megyei csapatokban. Mocsai Lajos egykori női és férfi kézilabda szövetségi kapitány második alkalommal jött el a fesztiválra, de ahogy nyilatkozta, biztos, hogy nem utoljára, annyira jó a hangulat. – A kolbászkészítés is nagy élmény számomra, emellett jókedvű, barátságos, mosolygós embereket látok mindenhol, egyszerűen fantasztikus érzés itt lenni - ecsetelte Mocsai Lajos.

Testvértelepülési kapcsolatokat is erősít a fesztivál
2015.10.25

Nagyon sok megyei település a kolbászfesztiválra hívott meg testvértelepülési delegációkat. Így tett Kondoros is, Kozsuch Kornéllal, Kondoros alpolgármesterével gyúrta a kolbászt szombaton Silke Schmitt, a németországi Hanhofen alpolgármestere és Ralf Hamann, a Hanhofen-Kondoros Baráti Társaság elnöke is. Az asztalnál kínálta kolbásszal Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere Marián Kotorát, szlovákiai testvérvárosuk, Nagysalló polgármesterét. Kozsuch Kornél, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke is, Silke Schmitt és Ralf Hamann társaságában főzött a kamara látványkonyhájában is. Mégpedig kondorosi betyáros öregtarhonyát készítettek csabai csípős kolbásszal, valamint hanhofeni kolbászos aprópecsenyével is megkínálták a standnál a látogatókat.

Jé, maga úgy néz ki, mint a Bodolai Bandi!
2015.10.25

A biztonsági őrök száma eggyel nőtt a Csabai Kolbászfesztiválon, ugyanis ellátogatott a rendezvényre Bodolai Bandi is a Jóban-rosszban sorozatból. Többen felismerték, és már mondták is a párjuknak, nézd, itt a Bodolai Bandi. Akadt, aki odament hozzá, amint a kolbászt falatozta jóízűen: Jé, maga úgy néz ki, mint a Bodolai Bandi. A színész visszakérdezett: tényleg?, amire jött a válasz, ,,jé, még a hangja is ugyanolyan”.  Amikor elmondta, hogy ő valójában Tóth Roland, akkor csalódott a hölgy.

A kolbászpapa örökségét fia viszi tovább - Az ifjabb Uhrin Zoltán második lett a szárazkolbászversenyen
2015.10.25

Ha Csabai Kolbászfesztivál, akkor mindenképpen meg kell emlékeznünk Uhrin Zoltánról is. Zoli bácsi már az égi kolbászklubban magyarázza el, hogy mitől csabai a csabai, közben átöleli az egész megyét és a fél világot. Nagy vágya volt, hogy a kolbász körbeérje az egész országot. Elérte. Erdélytől a Vajdaságig, Kárpátaljától Horvátországig kiépítette a Csabai Kolbászklub Egyesület kapcsolatait.

Szenttamáson is képben vannak a kolbászfesztiválról
2015.10.25

Miroslav Medurić-Čika, a Turiai Kolbászfesztivál szervezőbizottságának elnöke is élvezi a Csabai Kolbászfesztivál színes kavalkádját, programjait. Természetesen a Csabai Kolbászklub sátrában tölti a legtöbb időt, mert nagyon sok jó barátja van a csabai egyesületből, és csabaiak is rendszeresen vendégeskednek a Turiai Kolbászfesztiválon, az eseményt idén február végén már harmincegyedik alkalommal rendezték meg.

Magyarország legnagyobb házibulija - Megyénk vezetői a kolbászfesztiválon a kolbászfesztiválról
2015.10.24

Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott elmondta, a kolbászfesztiválon minden lehetséges ízesítést felvonultattak a versenyzők, de a csabai, a Békés megyei ízlésvilág volt a meghatározó.

A zsűri döntött - Megvannak a Kolbászkészítő verseny eredményei
2015.10.24

Több, mint 600 csapat részvételével zajlott ma a 19. Csabai Kolbászfesztivál talán legjobban várt eseménye, a Kolbászkészítő verseny. A zsűri nehéz helyzetben volt, de megbírkóztak a több órás feladattal.

A tajvani nagykövet is gyúrt, új piaci lehetőség a kolbásznak
2015.10.24

Ekkora bulit még nem élt meg a 19 éves Csabai Kolbászfesztivál, szombaton kolbász volt hegyén-hátán. Tao Wen-lung tajvani nagykövet a Dankó Béla, Békés megyei országgyűlési képviselő nevével jegyzett asztalnál gyúrta a kolbászt. A Csabai Kolbászklub is besegített Dankó Béláéknak Sipos László kolbászklubtag és Bánki Gyula kondorosi, ősgyökeres kolbászkészítő által.

A külügyminiszter rossz csabai kolbászt még nem evett
2015.10.24

Szijjártó Péter külügyminiszter Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott vendégeként gyúr a Csabai Kolbászfesztiválon. A külügyminiszter elmondta, második alkalommal vesz részt a fesztiválon. Kevés ilyen rendezvényre van ideje, de a kolbászfesztivál egy kiváló családi program is számukra. Szijjártó Péter hangsúlyozta, a fesztivál révén is megmutathatjuk értékeinket, és nemzetközileg is összekötő kapocs a rendezvény. 

Csoki Koca Cégénydányádról
2015.10.24

A kolbászfesztivál szabadtéri színpada mellett Szatmárban érezheti magát az ember a cégénydányádiak faházának kínálata révén. A 700 lelkes település Mátészalka közelében található, brandjük elnevezése: Adj’ Isten Szatmárban! 

A világ leggyorsabb disznóvágási bemutatója Sidről
2015.10.24

Nem egészen öt perc alatt feldolgoztak egy sertést a kolbászfesztiválon a vajdasági Sidről érkezett profi hentesek a Csabai Kolbászklub sátra mellett szombaton délelőtt. A három hentes gyors mozdulatokkal bontotta disznót, és pillanatok alatt kint volt a négy sonka, betöltöttek két szál kolbászt, elkészítettek két szalonnát. 

 

Indul a buli, hát tedd fel a kezedet
2015.10.24

Gyönyörű napsütéses szombatra virradt. Az élelmesebbek már reggel 8 óra előtt megérkeztek, hogy a legjobb parkolóhelyeket elfoglalva még a többi csapat előtt átvegyék a 10 órakor induló hagyományos nagy kolbászgyúró versenyhez való kolbászhúst. Az asztalok folyamatosan telnek meg, a hangulat pedig igencsak vidám. Erről gondoskodik többek között Rákóczi Feri házigazdánk is, aki rádiós műsorvezetői rutinját felhasználva szűnni nem akaró biztatással tuningolja a Mokry Sámuel nagysátor 250 csapatát. Idén egyébként újra rekordszámú, több mint 600 csapat vesz részt a nagy kolbászgyúráson. A zsűri majd kora délután, a leadott és megsütött mintadarabok alapján dönti el, kié lesz az idén a legfinomabb csabai. A zsűriben olyan nevek tűnnek fel, mint például Gianni Annoni, Bede Róbert, Dallos Ferenc, Budai Péter. Hajrá mindenkinek, töltsük együtt az igazi csabait!

 

Az év pálinkafőzdéje is a kolbászfesztiválon - A csabai főzőmester nyert a kolbászával
2015.10.23

Árpád-pálinkapontokkal van jelen a békéscsabai, mezőmegyeri úti Kisrét Manufaktúra a Csabai Kolbászfesztiválon. A podsztyenás (előtornácos) ház a szokott helyen, a sportcsarnok bejárata előtt épült fel, és a bulisátrakban is megtalálható az Árpád-pálinkák teljes kollekciója, mely újdonságokkal is bővült. Szintén újdonság, hogy kistermelőként ifj. Nagy Árpád megjelent csabai kézműves kolbászával is, mégpedig a podsztyenás ház mellett. A nemzetközi szárazkolbászversenyen első alkalommal indult, és a leadott vastagkolbászát két különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Vége a nyugdíjas gyúrásnak - Megvannak a győztesek!
2015.10.23

A Nemzetközi Idősek Világnapja Alkalmából a mai napon zajlott a Kolbászkészítő verseny nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek részvételével.

Kolbászkovácsok díjai
2015.10.23

Hagyományteremtő szándékkal új díjat is alapítottak a kolbászfesztiválon. Azokat ismerik el, akik sokat tettek a csabai kolbászért, valamint a hagyományápolásért. Magas szintű szakmai munkájáért idén a békési Kovács István, a békéscsabai Alberti Pál és a mezőberényi Kovács István kapta meg a díjat.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  next > last >>Magán szálláshelyek jelentkezését várjuk.

E-mail: krisztina.szabo@csabaikolbaszfesztival.hu
Telefon: +36/30 942 7655


 
 
Az oldalt 2011-01-01 -óta 654998 alkalommal látogatták meg!
 


Hírlevél
Név:
E-mail:
 
Fel- vagy leiratkozás esetén a rendszer megerősítő
linket tartalmazó emailt küld ki!
Adatkezelési elveink

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
 
Ha még nem regisztráltál kattints ide. Ha elfelejtetted jelszavadat új jelszót itt ad a rendszerünk!

Adatkezelési elveink

Tekintse meg legfrissebb képgalériánkat.
TámogatóinkDél-alföldi Közlekedési KözpontBORAKörös Trade
Kiváló Gasztronómiai FesztiválKolbász Klubmezogabor.huautós nagykoalícióTiszaExpoSZATYIArcanum HotelCSMAldiJászbél Bt.MVM Paks II
MédiapartnereinkLEDBOXHIR 6BEOL: Békés Megye Onlinebelfoldipihenes.huBékés MátrixAutó SzektorKeleten.huMega RádióKörös HírcentrumRádió1Csabai MérlegCsak a NőknekMi RádiónkIrány Mezőtúr!