Kérjük, jelentkezzen arra a versenyre amin részt kíván venni, majd kattintson arra az asztalra amit le szeretne foglalni! Az asztal kiválasztása után adja meg a foglaláshoz szükséges adatait!
A versenyre mű- és természetes bélben töltött száraz kolbásszal lehet nevezni. Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek.
Itt letöltheted a jelentkezési lapot.
A kolbászt/kolbászokat személyesen, 2024. október 7. - október 9. között, 10:00-től 18:00 óráig lehet leadni az alábbi címen: Csabai Rendezvénypajta 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
vagy postai úton 2024. október 7-ig, a következő címre: Csabai Rendezvénypajta 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.
A minősítést a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok, és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével szakmai zsűri végzi a Csabai Rendezvénypajtában 2024. október 10-én 11:00 órakor.
A verseny díjai - az Autós Nagykoalíció felajánlásával:
A díjazásnál felmerülő azonosságnál, a magánszemély/családi manufaktúra/kistermelő/cég csak egy díjat kaphat!
A nyertes versenyzők díjainak átadására a 27. Csabai Kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitó keretein belül, a Mokry Sámuel sátor színpadán kerül sor 2024. október 24-én.
Információs telefon: +36 70 682 7700
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst és a töltéshez szükséges belet.
Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, intézményenként maximum 3 csapat nevezését tudjuk elfogadni!
Kérnénk, hogy az iskolák, óvodák a verseny kiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat az Óvodások, általános iskolások ifjúsági kolbászgyúró versenyére!
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 24-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst és a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak:
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 24-én délelőtt 11 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. augusztus
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet és a töltéshez szükséges belet.
Az 5 főből legalább 1 felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges! Ahhoz, hogy valamennyi oktatási intézménynek részvételi lehetőséget tudjunk biztosítani, intézményenként maximum 2 csapat nevezését tudjuk elfogadni!
Kérnénk, hogy a verseny kiírás szabályainak figyelembe vételével delegálják a csapatokat a középiskolások, egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenyére!
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak:
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 25-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak:
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 26-án délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak:
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 26-án délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg mangalica húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, az 5 kg mangalica húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy érvényesítésével valamint 5.000 Ft készpénz letéti díj (kaució) megfizetésével vehetik át a húsosztó helyen, melyről a műsorvezetők folyamatosan tájékoztatást nyújtanak! A húsátvételi jegyet jól őrizzék meg, mert ennek érvényesítésével tudjuk csak a ládákat visszavenni és a kauciót visszaadni! A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza!
A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
Nevezés díjak:
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 27-án délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük!
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Az induló 3 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából (2 fej és 3 kg apró káposzta) bográcsos töltött káposztát készítsenek. A rendezők biztosítják az asztalt, a húst, 3 fő számára a belépőjegyet, valamint az apró és fejes káposztát, melyet a húsátvételi lappal vehetnek át a verseny helyszínén! A csapatok hozzák a bográcsot az állvánnyal, gázrózsát palackkal, a fűszereket, a munkálatokhoz és a tálaláshoz szükséges eszközöket.
Fontos tudnivaló, hogy csak nyomáscsökkentővel ellátott, kereskedelmi forgalomban használatos gázpalack engedélyezett a Fesztivál területén.
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak 1 adag töltött káposztát (2 töltelék) a zsűri részére kell bocsátania. A zsűrizés helyszínét a fesztivál területén felállított eligazító táblák jelzik! Kérjük, figyeljék az eligazító táblákat! A nagyközönség számára 6 adag töltött káposztát kóstolójegy ellenében felkínálni kötelező! A versengés folyamán az érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a csapatoknál készült étkeket kóstolhatják.
Az elkészített étel pénzért való értékesítése nem engedélyezett!
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, 2024. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
Kaució: 5.400 Ft készpénz, melyet a csapat a főzőverseny helyszínén a rendezőknek fizet meg. A kaució összegét a főzőverseny végén a kóstolójegyek leadásával visszakap a csapat.
Kóstolójegy: 900 Ft/db (Az a csapat, aki nem tudja, vagy nem kívánja beváltani a 6 db kóstolójegyet, a 5400 Ft kauciót részarányosan kapja vissza, ahol 1 db kóstolójegy 900 Ft értékben kerül beszámításra. Minden csapat maximum 6 db kóstolójegyet válthat be!).
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2024. október 27-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.
Információs telefon: +36 70 682 7700
Békéscsaba, 2024. január
Foglalni minden általunk meghirdetett versenyre lehet az online felületen, amik eltérő időpontokban kerülnek megrendezésre, ezért kérjük körültekintően adja le foglalását!
Kedves Gyúrócsapatok!
Az elmúlt hetekben többen jeleztek, és néhányan reklamáltak az idei évtől bevezetett szabálymódosítás miatt. Szeretnénk röviden indokolni a meghozott döntés okait.
Az elmúlt években hallgatólagosan nem korlátoztuk a szombati gyúrónapon az alkoholos és alkoholmentes italok, saját készítésű füstölt kolbász, szalonna, sonka és egyéb kézműves házi kóstolók behozatalát.
Biztosan tisztában van vele minden fesztiválozó, hogy nincs Magyarországon még egy olyan fesztivál, ahova akár csak egy kisüveges vizet is beengednének a szervezők.
A Csabai Kolbászfesztivál egy egyedi, hagyományőrző rendezvény, ahol szeretnénk bemutatni azt a ma is élő hagyományt, a disznóvágás, kolbászkészítés hagyományát, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk, amit gyermekeinknek szeretnénk átadni, és az ide érkező vendégeknek bemutatni.
Ennek okán döntöttünk úgy, hogy a részvételi feltételekben feltüntetett mennyiségű házi pálinkát továbbra is beengedjük a fesztivál területére, ezzel is biztosítva azt, hogy a gyúrócsapatok igazi csabai italokkal és ételekkel vendégül láthassák a hozzájuk érkező látogatókat.
Az elmúlt években rendkívüli mértékben megnövekedett a fesztiválra behozott italok mennyisége, sok estben a vendégek által behozott italok a fesztiválon kerültek értékesítésre.
Tájékoztatni szeretnénk kedves Vendégeinket, hogy a továbbiakban nem áll módunkban folytatni ezt a rendszert. Döntésünknek gazdasági okain túl biztonsági okai is vannak, a bejáratnál kézben és szállító eszközökön felhalmozott rendkívül nagy mennyiségű ládás, kartonos italokat nincs idő és lehetőség átvizsgálni és beengedni.
Ezek a márkás italok, sörök, borok a fesztivál területén is megvásárolhatóak és a gyúró asztalhoz vihetők.
Szeretnénk kérni szíves megértésüket!
A legjobb tudásunkkal szervezzük a továbbiakban is a fesztivált, és várjuk Önöket a 22. Csabai Kolbászfesztiválon 2018. október 19-22. között.
Kövess minket a Facebookon is!