Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója a csabai kolbászról.
A kolbászt illetően olyan, mint Gombóc Artúr a Pom Pom meséiben a csokival. Vagyis szereti a kerek, a szögletes, a hosszúkás, a lapos és a már megkezdett kolbászt is.
Egy a lényeg, természetes alapanyagokból készüljön.
– Sokkal egészségesebb, ha nem génmanipulált, adalékanyagos műtermékeket fogyasztunk, hanem természetes alapanyagokból készült finomságokat. Ezek közé tartozik a kolbász is, legyen csabai vagy gyulai, békési vagy mezőberényi – hangsúlyozta a főigazgató. – A legfinomabb a kolbász igazi Békés megyei, kovászos eljárással készült fehér kenyérrel és házi savanyúsággal. Természetesen, amennyire lehet, vegyük figyelembe a mértéket és mozogjuk le a többletet.
2019.10.26.
Vissza