Sorra érkeznek a versenyművek a szárazkolbászversenyre - Jelentős pénzdíjak is a legjobbaknak

Az első két versenymunka Szlovákiából futott be hétfőn a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbászversenyére a Békéscsabai Városi Sportcsarnoknál lévő vívócsarnok előtti irodába.

Aztán sorra érkeztek a csabaiak alkotásaikkal, majd Békéssámsontól Békésig, Mezőberényig jöttek a nevezők a rangos szakmai versenyre, melyre kedden reggel nyolctól este hatig továbbra is várják a kolbászokat. Megéri nevezni, hiszen az első díj 150 ezer, a második 100 ezer, a harmadik 50 ezer forint pénzdíj. Mindegyik pénzdíjhoz pluszban 100 ezer forintos ajándékutalványt kapnak a legjobbak. A fesztivál alapítói, dr. Ambrus Zoltán és felesége különdíjat ajánlottak fel a legeredményesebb békéscsabai kolbász készítőjének. A zsűri a díjakat más megosztásban és nagyságrendben is odaítélheti, illetve különdíjakat, tárgyjutalmakat is kiad.

Azért is megéri nevezni, mert aki kistermelőként ér el rangos helyezést, annak az ázsiója és a forgalma is jelentősen megnő az elmúlt évek tapasztalatai alapján. A versenyzők a kolbász leadásakor egy személyre szóló belépőjegyet kapnak, amely október 22-re érvényes. 

A minősítést szakmai, média és már második alkalommal közönség zsűri is végzi október 22-én, csütörtökön a Csabagyöngye Borsátorban. 

A verseny díjait ünnepélyes keretek között ugyancsak csütörtökön 18 órakor a fesztivál Mokry Sámuel sátrának színpadán adják át.

2015.10.20.

Vissza