Az év pálinkafőzdéje is a kolbászfesztiválon

A csabai főzőmester nyert a kolbászával.

Árpád-pálinkapontokkal van jelen a békéscsabai, mezőmegyeri úti Kisrét Manufaktúra a Csabai Kolbászfesztiválon. A podsztyenás (előtornácos) ház a szokott helyen, a sportcsarnok bejárata előtt épült fel, és a bulisátrakban is megtalálható az Árpád-pálinkák teljes kollekciója, mely újdonságokkal is bővült. Szintén újdonság, hogy kistermelőként ifj. Nagy Árpád megjelent csabai kézműves kolbászával is, mégpedig a podsztyenás ház mellett. A nemzetközi szárazkolbászversenyen első alkalommal indult, és a leadott vastagkolbászát két különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Ha már díjak, Magyarország idei legeredményesebb pálinkafőzdéjének a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinkákat készítő Kisrét Manufaktúra Kft.-t választották. A díjat ifj. Nagy Árpád főzőmester vette át az Országházban Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. A Dupla Ágyas Lepotica Szilvapálinkájukkal, a Prémium Lepotica Szilvapálinkájukkal és a Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinkájukkal champion-díjat is kiérdemeltek, vagyis az adott kategóriában az aranyérmes nedűk között is ezeket találták a legjobbnak a bírálók. Hét pálinkájuk aranyérmet kapott, és mind a húsz benevezett tételük érmes lett, vagyis kifogástalan minőségűnek ítélte a szakmai zsűri. Az összesített eredmény alapján 100-ból 97 pontot szereztek, amire eddig még nem volt példa. A champion-díjas italaik a pálinkakiválóság választáson a legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapták.

És ami a vásárlók, fogyasztók szempontjából nagyon lényeges, ezt a kiváló minőséget a Csabai Kolbászfesztiválon is megtalálják. Újdonságuk az Árpád Etap literes, gasztrokiszerelésű pálinka, melyek szőlőből, szilvából, barackból, és meggyből is készítenek. A literes mellett a centes sem hiányzik a kínálatból, a négycentes Árpád-patronokkal is közeli kapcsolatba kerülhetnek a fesztivállátogatók. 

Ifj. Nagy Árpád más házi készítésű terméket is árusít a kolbász mellett, többek között lekvárokat és deszkákat. Mielőtt még bárki fadeszkákra gondolna, az elnevezés gyermekkorunk ,,zsíros deszkáit” idézi, vagyis a rendes méretű zsíros kenyereket. A standjukon kapható zsíros deszka mellett kolbászos, sonkás-tejfölös, körözöttes, tepertőkrémes deszka is. – A csabai főzőmester nyert a kolbászával

Árpád-pálinkapontokkal van jelen a békéscsabai, mezőmegyeri úti Kisrét Manufaktúra a Csabai Kolbászfesztiválon. A podsztyenás (előtornácos) ház a szokott helyen, a sportcsarnok bejárata előtt épült fel, és a bulisátrakban is megtalálható az Árpád-pálinkák teljes kollekciója, mely újdonságokkal is bővült. Szintén újdonság, hogy kistermelőként ifj. Nagy Árpád megjelent csabai kézműves kolbászával is, mégpedig a podsztyenás ház mellett. A nemzetközi szárazkolbászversenyen első alkalommal indult, és a leadott vastagkolbászát két különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Ha már díjak, Magyarország idei legeredményesebb pálinkafőzdéjének a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinkákat készítő Kisrét Manufaktúra Kft.-t választották. A díjat ifj. Nagy Árpád főzőmester vette át az Országházban Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. A Dupla Ágyas Lepotica Szilvapálinkájukkal, a Prémium Lepotica Szilvapálinkájukkal és a Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinkájukkal champion-díjat is kiérdemeltek, vagyis az adott kategóriában az aranyérmes nedűk között is ezeket találták a legjobbnak a bírálók. Hét pálinkájuk aranyérmet kapott, és mind a húsz benevezett tételük érmes lett, vagyis kifogástalan minőségűnek ítélte a szakmai zsűri. Az összesített eredmény alapján 100-ból 97 pontot szereztek, amire eddig még nem volt példa. A champion-díjas italaik a pálinkakiválóság választáson a legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapták.

És ami a vásárlók, fogyasztók szempontjából nagyon lényeges, ezt a kiváló minőséget a Csabai Kolbászfesztiválon is megtalálják. Újdonságuk az Árpád Etap literes, gasztrokiszerelésű pálinka, melyek szőlőből, szilvából, barackból, és meggyből is készítenek. A literes mellett a centes sem hiányzik a kínálatból, a négycentes Árpád-patronokkal is közeli kapcsolatba kerülhetnek a fesztivállátogatók. 

Ifj. Nagy Árpád más házi készítésű terméket is árusít a kolbász mellett, többek között lekvárokat és deszkákat. Mielőtt még bárki fadeszkákra gondolna, az elnevezés gyermekkorunk ,,zsíros deszkáit” idézi, vagyis a rendes méretű zsíros kenyereket. A standjukon kapható zsíros deszka mellett kolbászos, sonkás-tejfölös, körözöttes, tepertőkrémes deszka is.

2015.10.23.

Vissza