Kolbászkovácsok díjai

Hagyományteremtő szándékkal új díjat is alapítottak a kolbászfesztiválon.

Azokat ismerik el, akik sokat tettek a csabai kolbászért, valamint a hagyományápolásért. Magas szintű szakmai munkájáért idén a békési Kovács István, a békéscsabai Alberti Pál és a mezőberényi Kovács István kapta meg a díjat.

A szárazkolbászversenyen a médiazsűri döntése alapján a mezőberényi Kovács István és Alberti Pál is díjat nyert termékével. Sőt, Alberti Pál a közönségdíjat is kiérdemelte. A két kolbászmester többek között a Békés Megyei Hírlap új, 2015-ös szakácskönyvét is átvehette. Ahogy Alberti Pál fogalmazott, biztosan kiváló ételek készíthetők a receptek alapján, kipróbálják majd ezeket családi körben. Természetesen azért a kolbász nem szorul háttérbe, mert ez napi betevőnek számít náluk.

2015.10.23.

Vissza