Befaltuk a Lórúgást – hamburgervarázs a pajtában

Nem cicomáztuk, a Lórúgás Pajta Hamburgerrel kezdtünk a csabai Pajta Street Food-ban, a Gyulai úton.

Győri Tibor fanatikus gasztronómus pakolta is a jalapeno-paprikákat az étkünkbe. Nem csalódtunk, persze, ehhez nem csak a jalapeno kellett. Tibor Pesten tanulta ki a minőségi hamburger elkészítésének csínját-bínját, bepillanthattunk az alkotás folyamatába.

A marhahús a kiindulópont, sok kipróbált közül a magyar tarka nemes részei lettek a befutók. Nyolcvan százalék marhahús a legjobb részekből, húsz százalék marhavesefaggyúval. A 20 dekás, nyers hamburgerhúst Tibor betette az Amerikából érkezett, időre beállított sütőbe, és csak ekkor ízesített borsos, sós fűszerkeverékkel. Jöhetett egy kis folyékony füst, majd ráolvasztotta az érlelt cheddar sajtot, számos sajtból ezt találta a legjobbnak. Amerikai mustár, krémes majonéz, ketchup, hazai paradicsom, savanyú uborka, villámsavanyított lilahagyma, saláta és szinte csörögére sült, zsírmentes bacon szalonna következett. És hogy mindez mibe ment bele? Gyulai pékség által sütött minőségi zsömlébe.

Gyorsan befaltuk, mert valóban igazi street food minőséget kaptunk. Kérhettük volna menüként, különleges sült burgonyával és kólával is, de mi inkább kipróbáltunk egy Kolb-dogot. Szintén a gyulai pékség készítette a kiflit, természetesen juhbélbe töltött csabai kolbász képezte a lényeget, hiszen ott a szomszédban a Kolbászház, illetve a csabai kolbásszal versenyezni nem lehet. Ehhez jött a saláta, uborka, mustár, ketchup, majonéz és az elégedettség.

Nem csoda, hogy eszik, veszik a Pajta Burgereket és a Kolb-dogot is a Rendezvénypajtában korcsolyázók, valamint sokan bekanyarodnak a büféhez. Erre mondják: nem csak egy kanyart ér meg. 

2017.02.16.

Vissza