A mangalicahús több fűszert igényel

A mangalicakolbász-gyúró versenyre is sokan neveztek, a Csabai Kolbászfesztivál Munkácsy-sátrában munkálkodnak.

A helyiek mellett a megye számos pontjáról és azon kívülről, például Ceglédről is érkeztek.

Az Orosházi Kolbászklub két csapattal is indult. Sándor László elmondta, a tavalyi Krajcsó-emlékversenyen készült vastagkolbászoknak idén október 4-én volt az eredményhirdetésük, és a harmadik helyet szerezték meg. A díj többek között az volt, hogy részt vehetnek ingyenesen a mangalicakolbász-készítő versenyen. Az egyik csapat kapitánya Bába István, a másiké Restály György. Bába István elmondta, a mangalica húsa zsírosabb, ezért több sót, fokhagymát és köményt igényel. A pirospaprika mennyisége ugyanannyi, mint a hússertésnél.

Az orosháziak a töltöttkáposztafőző-versenyre is jelentkeztek, a békéscsabai sportcsarnok előtti külső területen Restály Györgyné vezetésével szintén mangalicahús felhasználásával főzik a finomságot.

2018.10.22.

Vissza