Hétfőn 10 órától változik a forgalmi rend Csabán

Már csak napok vannak hátra az október 24-27. közötti, 23. Csabai Kolbászfesztiválig a városi sportcsarnokban és környezetében.

Az árusok a Gyulai út egy részén is standokat építenek, kipakolják áruikat. Emiatt a Magyar Közút megyei igazgatósága október 21-én, hétfőn 10 órától forgalmirend-változást léptet életbe a Gyulai út Thurzó utca és Bajza utca közötti szakaszán. Ez október 29-én éjfélig lesz érvényben.

Tűri Zsanett, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta, a Gyulai úton a Dobozi út és a Thurzó utca kereszteződésétől 30 km/órás sebességkorlátozásra kell számítani.  Az Alkotmány utcától Gyula irányába egy forgalmi sáv lesz járható főként a rendezvényre érkezők érdekében. Ezen a szakaszon 20 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. A Gyulai úton a Békéscsaba belvárosa felől (a Kossuth tér irányából) érkezőket a gyorsabb haladás érdekében a Dobozi útra terelik. A Gyula felől érkezők Békéscsaba belvárosát a Bajza utcán közelíthetik meg. Emellett személygépkocsival a Körte sor–Lencsési út–Corvin utca útvonalon is elkerülhetik az érintett útszakaszt.

Tűri Zsanett kitért arra, a forgalmat ideiglenesen kihelyezett jelzőtáblák segítik. Október 26-án, szombaton, a 750 csapatos gyúrás napján a közlekedőket rendőrök is segítik majd.

2019.10.19.

Vissza