Baji Balázs sosem hagyja ki a kolbászfesztivált

A békéscsabai Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás 2017-es, londoni világbajnoki bronzérmese idén is hazajön a kolbászfesztiválra.

Elmondta, előtte még az Európai Olimpiai Bizottság sportolói képviseletének alelnökeként Varsóban veszt részt egy konferencián. Péntektől vasárnapig azonban mindent a kolbászfesztiválnak és a barátoknak rendel alá.

– Édesapámékat már gyerekkoromban is elkísértem a fesztiválra, és nagyon büszke voltam, amikor a Prekop János, Varga Tibor, Baji Lajos alkotta csapat tagjai a színpadon átvették a fődíjat. Később már mi, az utódok is indultunk, Prekop Győzővel és testvéremmel, Bencével alkottunk gyúrócsapatot – mesélte Baji Balázs. – Később Győző vívóbarátai, Földi Bálint és Sztankó Bálint is csatlakoztak hozzánk, és az évek során már egy tucatnyira duzzadt a gárdánk, így két-három asztalt is foglaltunk a szombati gyúróversenyre. Díjat nyertünk már, de itt elsősorban nem az eredmény számít, mint a gátfutásban, hanem a kiváló hangulat, a találkozások, a közös beszélgetések, a szórakozás.   

Balázs kiemelte, a jó csabai vastagkolbász nemcsak finom, hanem erőt, energiát is ad. Igaz, a dietetikusa, főként a versenyek előtti időszakban, nem illeszti be az étrendjébe. Ha viszont itthon van, biztosan mindennap fogyaszt valamennyi kolbászt. A családdal, szűk baráti körrel évente készítenek vastagkolbászt, ami különösen a kedvence. 

2019.10.22.

Vissza