A Kira-konyhán már készülnek a kolbászfesztiváli cigányételek
Az ország első cigányéttermének tulajdonosa, a békési Ásós Géza is kitelepült már a Kira nagykonyhájával
a 25. Csabai Kolbászfesztiválra, a CsabaParkba. 2012-től minden fesztiválon fogadja finomságaival, jellegzetes ételeivel a vendégeket, kivéve a múlt évet, amikor közbeszólt a koronavírus-járvány.
– A Mokry-sátorban minden adott a standunknál a kulturált és minőségi vendégfogadáshoz – hangsúlyozta Ásós Géza, aki étterme kedvenceit készíti a fesztiválon. – Már csak sütni kell a békési cigány sültkolbászt, amiben nincs szemes, csak darált kömény, emellett bors, fokhagyma, paprika, só és egy kis cukor teszi egyedülállóvá a finomságot.
A séf elmondta, akkor is jól választ a vendég, ha csülkös pacalt, cigánykáposztát, császárkrumplit, sült csülköt Géza-módra vagy fokhagymás tarját rendel.
– Gyermekkori álmom volt ez a cigányvendéglő, máig is szinte felfoghatatlan számomra, hogy mekkora érdeklődést hozott ételeink és kultúránk iránt – ecsetelte Ásós Géza. – Egy vezérel a kolbászfesztiválon is, elégedetten és jóllakottan távozzon a vendég, és vigye jó hírét vendégszeretetünknek.
2021.10.28.
Vissza