Végeztek az első gyúrással
Szőke András szentesi humorista, filmrendező pénteken délelőtt még sertéshúsból gyúrta a kolbászt
a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat asztalánál a CsabaParkban, a 25 Csabai Kolbászfesztiválon, de szombaton galambra vált. – Többször kipróbáltuk, bevált, csináljuk – ecsetelte. – Lesz benne só, bors, paprika, kömény és fokhagyma, meg a munkánk.
Pár asztallal arrébb az ifjúsági csapatok töltőbemutatóján Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt lánya, Bori és osztálytársai bírták gyúrásra. A békéscsabai Jankay-iskola csapata bevonta Herczeg Tamás feleségét, Animát is, hiszen lányuk, Bori oszlopos tagja volt az 5/a. együttesének Gyebnár-Szaszák Noa és Sztraczinszki Betti mellett.
– A kolbászkészítés tudásának átörökítése nagyon fontos a családokban – hangsúlyozta Herczeg Tamás. – Bori lányunk szereti a kolbászt, de meg kell tanulnia mindent, hogy miként lesz a húsból és a fűszerekből kiváló csabai termék.
2021.10.29.
Vissza