Galamb- és sertéshúsból is gyúrtak kolbászt

Szőke András humorista, filmrendező tartotta a szavát,

és sertéshús mellett húsgalambból is készített kolbászt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tagjaival szombaton a Csabai Kolbászfesztiválon. Barabás János, a Szárnyaló Gazdaság-program által kialakított Görbeházi Galamb Tenyészcentrum tulajdonosa elmondta, a görbeházi vállalkozás híre a Nemzeti Húsgalamb Program segítségével jutott el ahhoz a legmodernebb, legkorszerűbb húsgalambfajtát kínáló francia tenyészethez, ahonnan a 6-7 hónapos ivarérett tenyészállatokat vásárolták.

 – Egy-egy húsgalamb súlya eléri az egy kilót is, a mellehúsából készítik a séfek a kolbászt – ecsetelte Barabás János. – Természetesen ez egy kuriózum, és nem versenytársa a méltán híres Csabai kolbásznak. Éppen ezért a másik asztalunknál sertéshúsból, az ahhoz illő fűszerezéssel készült kolbász.    

2021.10.30.

Vissza