Fergeteges programokkal vár a 27. Csabai Kolbászfesztivál!

A 27. Csabai Kolbászfesztivál ismét elhozza a kolbászkészítés legnagyobb ünnepét Békéscsabára, október 24. és 27. között.

A négynapos esemény nem csak gasztronómiai, hanem kulturális élményekkel is várja az érdeklődőket. Az idén is gazdag programkínálatból válogathatnak a látogatók, ahol a hagyományos kolbászkészítés mellett szórakoztató zenei fellépések és különleges bemutatók is helyet kapnak.

A Fesztivál Programja

Október 24. (csütörtök) – Békéscsaba közös házibulija

Az első napon az ifjúsági kolbászgyúró versenyek és népzenei előadások mellett Szikora Róbert és az R-GO hozza el a retro hangulatot, míg az este zárásaként DJ Bégé gondoskodik a hangulatról.

Október 25. (péntek)

A második nap színpompás műsorral indul, ahol a középiskolások és egyetemisták versengenek a kolbászkészítésben. Az este igazi sztárparádéval várja a látogatókat: fellép Korda György és Balázs Klári, majd a romantikus hangulatot a világhírű olasz énekes, Al Bano varázsolja tovább. Ezt követi a modern ütemeket hozó Bohemian Betyars és a népszerű Valmar duó, akik fergeteges bulit ígérnek.

Október 26. (szombat)

A szombati program központjában a Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny áll, ahol nemzetközi csapatok mérik össze kolbászkészítő tudásukat. Az esti zenei programok közül kiemelkedik a Bagossy Brothers Company koncertje, majd a közkedvelt Necc Party következik. Továbbá, az autentikus népzenei élményt a Parno Graszt biztosítja, és az est zárásaként Moriones szórakoztatja a közönséget.

Október 27. (vasárnap)

Az utolsó napot a Mangalica kolbászgyúró verseny és a Töltöttkáposzta-főző verseny színesíti. A zenei színpadot pedig három sztár zárja: Desh, T. Danny és Horváth Tamás fellépése garantálja, hogy a fesztivál emlékezetes lezárást kapjon.

Gasztronómiai élmények és hagyományőrzés

A fesztivál a tradicionális disznótoros bemutatókon keresztül is ápolja a hagyományokat, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a csabai kolbászkészítés fortélyaiba.

Ne maradj le a 2024-es év egyik legnagyobb gasztronómiai eseményéről, és vegyél részt ezen a hagyományőrző, szórakoztató rendezvényen Békéscsabán! A teljes program a fesztivál hivatalos oldalán elérhető.

2024.09.25.

Vissza